10 gode råd til CV

26 apr, 2023

At skrive et godt CV kan være en udfordrende opgave for mange. Det er trods alt det første indtryk, en arbejdsgiver får af dig, og det kan være afgørende for, om du bliver inviteret til en jobsamtale. Derfor er det vigtigt at sørge for, at dit CV skiller sig ud og viser, at du er den rette kandidat til jobbet.

Her er 10 råd til, hvordan du kan forbedre dit CV:

  1. Gør det overskueligt: Brug overskrifter, punktopstillinger og enkel formatering for at gøre dit CV let at læse og forstå. Undgå for mange lange sætninger og blokke af tekst.
  2. Tilpas det til jobbet: Gør dit CV relevant for det job, du søger. Brug nøgleord fra jobopslaget og vis, hvordan dine tidligere erfaringer kan overføres til det nye job.
  3. Brug konkrete eksempler: Brug konkrete eksempler fra dine tidligere job til at illustrere dine færdigheder og resultater. Tal om, hvordan du har bidraget til din tidligere arbejdsgivers succes.
  4. Vær specifik: Brug konkrete tal og data til at understøtte dine påstande om dine resultater og færdigheder. Dette kan hjælpe med at demonstrere din værdi som kandidat.
  5. Hold det kort: Prøv at begrænse dit CV til en eller to sider. Vælg kun de mest relevante oplysninger og erfaringer for det job, du søger.
  6. Vær konsistent: Vær konsistent i din formatering og sprogbrug på tværs af hele dit CV. Dette kan hjælpe med at skabe et professionelt og sammenhængende indtryk.
  7. Inkluder en oversigt: Inkluder en kort oversigt i toppen af dit CV, hvor du opsummerer dine vigtigste færdigheder og resultater. Dette kan hjælpe med at fange arbejdsgiverens opmærksomhed.
  8. Vær ærlig: Vær ærlig om dine erfaringer og færdigheder. Undgå at overdrive eller lyve om dine resultater eller kvalifikationer.
  9. Inkluder relevante links: Hvis du har en online portefølje, LinkedIn-profil eller andre relevante links, så inkluder dem i dit CV. Dette kan hjælpe med at give arbejdsgiveren et mere fuldstændigt billede af dig som kandidat.
  10. Få feedback: Få feedback fra venner, familie eller en professionel karriererådgiver. De kan give dig værdifulde inputs til, hvordan du kan forbedre dit CV og øge dine chancer for at få drømmejobbet.